Papírový vějíř
Vybereme si jednobarevný nebo vzorovaný dekorační papír podle toho, jaká barva nebo vzor se hodí či líbí. Potřebujeme formát papíru asi 36x36 cm, nejmenší může být papír formátu A4.
Autoři rubriky:
Andrea Mikušková, Aneta Habichová, Veronika Neumannová, Anna Panáčková, Eliška Mikotová
Jelikož nám začalo krásné počasí a blíží se nám léto, rozhodli jsme se Vám dát tipy na osvěžující pokrm, koktejly a doplněk, které v těchto horkých dnech určitě oceníte.
Vybereme si jednobarevný nebo vzorovaný dekorační papír podle toho, jaká barva nebo vzor se hodí či líbí. Potřebujeme formát papíru asi 36x36 cm, nejmenší může být papír formátu A4.
Připravíme si džbán a kostky melounu rozmixujeme v mixéru (meloun by měl poté zaplnit většinu džbánu). Do džbánu dáme limetku, mátu a třtinový cukr a vše se snažíme pořádně rozmačkat. Do rozmačkané směsi dáme rozmixovaný vodní meloun a přidáme drcený led. Vše následně zalijeme sodovkou a můžeme podávat.
Do džbánu dáme všechno ovoce a zalijeme ho vodkou a likérem. Směs necháme chvíli odpočívat, aby se vše spojilo dohromady. Přidáme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu z jednoho citrónu a 750 ml vody s rozmíchaným malinovým sirupem. Do sklenice si přidáme kostky ledu.
Kuřecí prsa si očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky osolíme a okořeníme grilovacím kořením a pokapeme sójovou omáčkou. Prsa dáme na pánev a orestujeme. Mezitím si dáme vařit rýži podle návodu.
3. Na složený papír namalujeme srdíčko a vystřihneme.
Nakonec vytáhneme korpus z trouby, necháme vychladnout a na něj následně nanášíme vrstvu krému a poté vyšlehanou smetanu s džemem. Dozdobíme podle libosti a dáme vychladnout do lednice.
Autor: Eliška Mikotová S3B
Autoři: Andrea Mikušková, Eliška Mikotová, Anna Panáčková, Veronika Neumanová, Aneta Habichová
Autoři: Andrea Mikušková, Eliška Mikotová, Anna Panáčková, Veronika Neumanová, Aneta Habichová
Autoři: Andrea Mikušková, Eliška Mikotová, Anna Panáčková, Veronika Neumanová, Aneta Habichová