Perník s marmeládou
18.11.2021
Ingredience:
vejce 2 ks
kakao 2 lžíce
soda 1 lžička
kypřící
prášek 1 balíček
do
perníku
skořice 1 lžíce
mléko ½ l
hladká
mouka 400 g
olej
2 dl
marmeláda 3 lžíce
cukr 300 g
Postup:
- Smícháme v míse vejce, kakao, sodu, kypřící prášek do perníku, skořici, mléko, hladkou mouku, olej a cukr.
- Zamícháme nebo můžeme rozmixovat mixérem.
- Předehřejeme troubu na 180°C. Těsto na perník nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme 20-30 minut.
- Perník si rozřízneme uprostřed, anebo rozkrojíme napůl. Půlku potřeme marmeládou a druhou půlku na to přiklopíme. Na závěr pocukrujeme a můžeme podávat také s marmeládou .
Autoři: Andrea Mikušková, Eliška Mikotová, Anna Panáčková, Veronika Neumanová, Aneta Habichová