Valentýnský jahodový dortík
Ingredience:
Těsto:
3 vajíčka
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce kokosového cukru
½ prášku do pečiva
Krém:
500ml mléka
1 jahodový pudinkový prášek
2 lžíce cukru
50g másla
Toping:
200ml smetany ke šlehání
3 lžíce malinového/jahodového džemu
Postup:
Těsto:
Vajíčka s kokosovým cukrem vyšleháme do pěny.
Když má správnou konzistenci, přidáme mouku a prášek do pečiva, který v pěně pořádně rozmícháme.
Hotovou směs necháme chvíli stranou a vysteleme si dortovou formu pečícím papírem, až poté tam můžeme směs nalít.
Dáme do trouby, kterou máme nastavenou na 180°C a necháme péct 10 až 15 minut.
Krém:
Z pudinkového prášku, cukru a mléka uvaříme hustý pudink, do kterého po vychladnutí zašleháme změklé máslo.
Toping:
Našleháme si smetanu a do ní zamícháme dvě lžičky malinového nebo jahodového džemu.
Nakonec vytáhneme korpus z trouby, necháme vychladnout a na něj následně nanášíme vrstvu krému a poté vyšlehanou smetanu s džemem. Dozdobíme podle libosti a dáme vychladnout do lednice.
Autoři: Andrea Mikušková, Aneta Habichová
S3B