Valentýnský jahodový dortík

16.02.2022

Ingredience:

Těsto:

  • 3 vajíčka

  • 3 lžíce hladké mouky

  • 3 lžíce kokosového cukru

  • ½ prášku do pečiva

Krém:

  • 500ml mléka

  • 1 jahodový pudinkový prášek

  • 2 lžíce cukru

  • 50g másla

Toping:

  • 200ml smetany ke šlehání

  • 3 lžíce malinového/jahodového džemu

Postup:

Těsto:

  1. Vajíčka s kokosovým cukrem vyšleháme do pěny.

  2. Když má správnou konzistenci, přidáme mouku a prášek do pečiva, který v pěně pořádně rozmícháme.

  3. Hotovou směs necháme chvíli stranou a vysteleme si dortovou formu pečícím papírem, až poté tam můžeme směs nalít.

  4. Dáme do trouby, kterou máme nastavenou na 180°C a necháme péct 10 až 15 minut.

Krém:

  1. Z pudinkového prášku, cukru a mléka uvaříme hustý pudink, do kterého po vychladnutí zašleháme změklé máslo.

Toping:

  1. Našleháme si smetanu a do ní zamícháme dvě lžičky malinového nebo jahodového džemu.

Nakonec vytáhneme korpus z trouby, necháme vychladnout a na něj následně nanášíme vrstvu krému a poté vyšlehanou smetanu s džemem. Dozdobíme podle libosti a dáme vychladnout do lednice.

Autoři: Andrea Mikušková, Aneta Habichová

S3B  

web editor: Nikola Hanušová
tvorba loga: Klára Wiedermannová    
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky